FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DR Kongo - Niger 0:0

Autor: rsal
PORT ELIZABETH, 24. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - U dvoboju 2. kola B skupine Afričkog prvenstva nogometaši Gane su u Porth Elizabethu svladali Mali s 1:0, dok su Demokratska Republika Kongo i Niger odigrali 0:0.

Nogometaši Nigera osvojili su prvi bod u povijesti u svojoj petoj utakmici na završnicama Afričkog kupa nacija, sačuvavši svoju mrežu netaknutom protiv favoriziranih Kongoanaca. Već u 4. minuti igrač Nigera Modibo Sidibe je pogodio vratnicu, a revanširao mu se napadač Anderlechta Dieumerci Mbokani, koji je u prvom poluvremenu propustio dvije stopostotne prilike za zgoditak Kongoanaca.

Jedini pogodak na utakmici Gana - Mali zabio je Mubarak Wakaso iz kaznenog udarca u 38. minuti nakon što je Adama Tamboura srušio u kaznenom prostoru Emmanuela Agyemanga Badua. Ganci su četverostruki prvaci Afrike i to su pokazali u dvoboju s Malijem, a pobjedom su praktički osigurali četvrtfinale jer u zadnjem kolu igraju s najslabijom momčadi skupine Nigerom.

Ganci sada imaju četiri boda, Mali je na tri boda, DR Kongo ima dva, a Niger jedan bod. U zadnjem kolu igraju Gana i Niger, te DR Kongo i Mali.

1. Gana 2 1 1 0 3:2 4

2. Mali 2 1 0 1 1:1 3

3. Kongo 2 0 2 0 2:2 2

4. Niger 2 0 1 1 0:1 1

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙