FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Vrdoljak u Drnišu na kavi s građanima

Autor: avuk
DRNIŠ, 25. siječnja 2013. (Hina) - U Drnišu je danas bio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je nakon susreta s građanima uz kavu u gradskoj kavani razgovarao i sa zamjenicom gradonačelnika Vlatkom Duilo, inače kandidatkinjom HNS-a na nedjeljnim prijevremenim izborima za gradonačelnika.

Duilo ga je izvijestila o razvojnim projektima u gradu Drnišu, najboljem iskorištavanju mogućnosti na tom području i gospodarskom razvoju.

Govoreći o područjima posebne državne skrbi, ministar Ivan Vrdoljak slikovito je rekao da ljudima na tom području ne treba davati ribu, nego ih naučiti loviti.

"Mi se tom području trebamo posvetiti na drugačiji način, investitore uputiti na području gdje je brza i efikasna uprava. Pažnja sustava ne treba biti pomoć poduzetniku od 10 ili 40 kuna po zaposleniku, već da ih se prati u razvoju, konkurentnosti, inovacijama, cijeni transporta, energenata i tisuću dugih načina, a onda oni sami sebi uhvate ribu i zarade svoj posao", izjavio je za ministar Vrdoljak.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ponovno je danas opovrgnuo optužbe da vladin prijedlog zakona o strateškim investicijskim projektima omogućuje rasprodaju nacionalnog bogatstva, poput šuma i voda, te je istaknuo da se tim zakonom samo želi ubrzati procedura, koja bi inače trajala dvije godine, a sada će trajati mnogo kraće.

Kako je rekao, novi bi zakon trebao privući investitore i ne uzima javno dobro niti predviđa bilo kakve postupke koji već nisu definirani u zakonima. Njime se samo ubrzava postupak pa će procedura koja bi inače trajala dvije godine trajati mnogo kraće.

(Hina) xavuk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙