FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prijevremeni izbori u Drnišu: HDZ- ov gradonačelnik ili HNS-ova gradonačelnica

Autor: avuk
DRNIŠ, 25. siječnja 2013. (Hina) - Drnišani će ove godine dva puta birati izvršnu gradsku vlast - u nedjelju, 27. siječnja na prijevremenim izborima biraju gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, a u svibnju ponovno na redovitim lokalnim izborima izvršnu te predstavničku vlast.

Prijevremene izbore krajem studenoga prošle godine raspisala je Vlada RH pošto je Ministarstvo uprave donijelo odluku o provođenju izbora nakon smrti gradonačelnika Ante Dželalije, koji je umro 6. listopada 2012. Kandidate za prijevremene izbore istaknuli su HDZ i HNS.

Drniški Gradski odbor HDZ-a za gradonačelnika je kandidirao Josipa Begonju, trenutačnog predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika Gradske organizacija HDZ-a, a za zamjenika Nikolu Lovrića, bivšega čelnika drniškoga HDZ-a.

Kandidatkinja drniške organizacije HNS-a za gradonačelnicu je Vlatka Duilo, od lani članica te stranke. Godine 2005. bila je zamjenica gradonačelnika s Nezavisne liste, pokojnoga Ante Dželalije. Kandidat za njezina zamjenika je Marin Malenica, koji je od 2005. godine vijećnik u drniškom Gradskom vijeću, također s Nezavisne liste Ante Dželalije, koji je član HNS-a postao prije nekoliko mjeseci.

Po podatcima Ministarstva uprave, u registru birača za područje grada Drniša upisano je 8694 građana s pravom glasa, no na popisu birača koji imaju valjanu osobnu iskaznicu s kojom mogu glasovati je 7628 birača. Razlika je čak 1066 birača pa je gradsko izborno povjerenstvo pozvalo sve građane s prebivalištem na području grada Drniša koji nemaju valjanu osobnu iskaznicu da provjere jesu li upisani u registar birača. Biračko pravo im neće biti uskraćeno, a moći će glasovati uz potvrdu koju izdaje ured državne uprave koji vodi registar birača.

Zbog prijevremenih izbora, procjenjuje se da će drniški gradski proračun biti opterećen s 300.000 kuna.

(Hina) xavuk yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙