FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Čakovcu na izbore dosadašnja koalicija SDP-HNS

Autor: tjak
ČAKOVEC, 14. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik čakovečke organizacija SDP-a Veselin Biševac i predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata podružnice u Čakovcu Nenad Hranilović potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u gradu Čakovcu.

Po tom sporazumu, kandidat za gradonačelnika i jedan zamjenik bit će iz SDP-a, a drugi zamjenik iz HNS-a.

Točna imena kandidata stranke će objaviti krajem mjeseca. Kako je rekao Veselin Biševac, dvije stranke već godinama uspješno surađuju u gradu, a budući da vlast obnašaju i na nacionalnoj razini, bilo je očekivano da će u koaliciju.

U izborima za Gradsko vijeće sastavit će se zajednička lista. Dvije su stranke u dosadašnjem sastavu Gradskog vijeća imale većinu, 15 od 25 vijećnika.

Predizborni program bit će nastavak dosadašnje politike u gradu, s većim okretanjem prema samom Čakovcu, istaknuo je Nenad Hranilović i dodao kako je urbanizacija prigradskih naselja gotova te da je sada zadaća Čakovec "pretvoriti u pravu metropolu Međimurja".

Biševac i Hranilović najavili su da će se do kraja tjedna koaliciji pridružiti Hrvatska seljačka stranka, Hrvatska stranka umirovljenika i Međimurski demokratski savez.

(Hina) xtjak yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙