FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škorić pozvao narodnjake, demokršćne i domoljube da zajedno izađu na izbore

Autor: zjur
SPLIT, 22. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić danas je na konferenciji za medije pozvao narodnjake, demokršćane i domoljube da zajedno nastupe na lokalnim izborima, a kako je kazao o mogućoj suradnji razgovarali su sa više stranaka, no nije želio otkriti i kojih.

"Oni koji bi se uklopili u narodnjački, demokršćanski i domoljubni profil bile bi stranke HSLS, HSS i HSP, a od svih onih koji su spremni na koaliciju s nama očekujemo da podrže našeg kandidata za splitskog gradonačelnika Vjekoslava Ivaniševića, ali i program. Sjest ćemo sa svima. Pozivamo sve slične da nam se pridruže i da izađemo zajedno na izbore" rekao je Škorić.

"Moramo spriječiti ono što se događalo na proteklim izborima kada je domoljubna opcija dobila najviše glasova, ali su izbore izgubili zbog rascjepkanosti. Mi ovaj projekt nećemo dovesti u pitanje i spremni smo ići i na štetu HDZ-a. Svačije je pravo da na izbore izađe samostalno, ali onda mora preuzeti odgovornost za budućnost", poručio je Škorić.

Na upit novinara da komentira najavu njihove gradske vijećnice Sanje Bilač, te Anđelke Visković koje na izbore izlaze sa svojim nezavisnim listama, Škorić je rekao kako su pravila u pitanju Bilač jasna, te da se on nikada ne bi kandidirao za gradonačelnika ako nema potporu stranke.

"Stranački interesi trebaju biti iznad privatnih, a Sanji Bilač će po Statutu stranke, u slučaju izlaska na izbore, prestati članstvo. Što se tiče Anđelke Visković ona je bila tri i pol godine dogradonačelnica Željku Kerumu, nudila se i nama, špekuliralo se i o njezinoj suradnji sa SDP-om, a čujem i da pregovara s don Ivanom Grubišićem. Mi želimo biti prepoznati po političkoj vjerodostojnosti", izjavio je Škorić. Kazao je i kako su tek iz medija doznali za koje je sve projekte zaslužan Ivanišević, njihov kandidat za gradonačelnika.

(Hina) xzjur ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙