FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: U sukobima u Homsu najmanje 73 ubijena

Autor: mhaj
BEJRUT , 24. siječnja 2013. (Hina/AFP) - Sirijska vojska u četvrtak je bombardirala pobunjeničke četvrti Homsa, peti dan zaredom, izvijestio je sirijski Opservatorij za ljudska prava te objavio kako su od nedjelje u središnjem dijelu Sirije smrtno stradale 73 osobe.

Tijekom noći u silovitim sukobima sa sirijskim vojnim snagama ubijeno je šest pobunjenika. U tom strateški važnom gradu od nedjelje je, izvješćuje Opservatorij, ubijen 31 vojnik, 16 pobunjenika i 26 civila.

Prema informacijama s bojišta, "vojnici silovito bombardiraju Homs teškim topništvom, a na zapadnoj fronti također se nastavljaju žestoke borbe".

Predsjednik Bashar al-Assad u četvrtak se pojavio u programu državne televizije povodom obilježavanja rođenja proroka Muhameda.

Uživo je oko podneva izgovorio molitvu u džamiji Al Afram u sjevernom Damasku, okružen političkim i vjerskim dužnosnicima.

Pojavljivanja u javnosti i javni nastupi predsjednika države u zadnje su vrijeme vrlo rijetki. Prošli se put u tv-programu pojavio 6. siječnja.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙