FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP AS: potpora Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara

Autor: vlar
ZAGREB, 22. siječnja 2013. (Hina) - HSP dr. Ante Stračević uputio je danas pismo potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, koji su osnovali hrvatski branitelji, bivši logoraši, ratni invalidi i stradalnici Domovinskog rata, nezadovoljni najavom uvođenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenu upotrebu na vukovarskom području.

Dajemo punu potporu osnivanju Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, njihovu proglasu i aktivnostima koje provode u svrhu zaustavljanja nasilnog uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, kao i održavanju mirnoga prosvjeda, najavljenog za 2. veljače u Vukovaru, stoji u pismu.

Kako najavljuju, na mirni prosvjed odazvat će se deseci autobusa njihovih članova iz cijele Hrvatske, brojno članstvo i dužnosnici s područja Slavonije i Baranje, Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara. U znak potpore daljnjim aktivnostima i zajedničkom cilju prosvjedu će se, kažu, pridružiti cjelokupno vodstvo HSP-a AS na čelu sa predsjednicom stranke i saborskom zastupnicom Ružom Tomašić.

Stranka smatra da je popis stanovništva 2011. godine na području Vukovara i prigradskih naselja proveden na netransparentan i dvojben način. Stoga traži da se prije uvođenja dvojezičnosti provede Zakon o popisu birača jer bi se tek tada stekao uvid u činjenice i stvarnu brojnost srpske zajednice u Vukovaru.

(Hina) pp/xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙