FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabu nije iznenadila ostavka T. Džanka

Autor: vkrb
VUKOVAR, 8. siječnja 2013. (Hina) - Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) izjavio je danas novinarima kako ga nije iznenadila današnja ostavka predsjednika vukovarskoga Gradskog vijeća Tomislava Džanka (HSP dr. Ante Starčevića).

Ne treba izgubiti iz vida da se to dogodilo prije lokalnih izbora. S obzirom na to da je na razini Vukovarsko-srijemske županije potpisana koalicija između HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčevića, može se pretpostaviti je da će se takav razvoj dogoditi i u gradu Vukovaru, rekao je Sabo.

Istaknuo je kako ga nisu iznenadile ni optužbe Tomislava Džanka da je u Vukovaru "na djelu trgovina između SDP-a i SDSS-a" jer se sve to, kako je rekao, već vidjelo i čulo.

Kada se SDP 2011. godine, uoči konstituiranja novog saziva vukovarskoga Gradskog vijeća, dogovorio o suradnji s HSP-om dr. Ante Starčevića, iz HDZ-a su, po Sabinim riječima, govorili kako je na djelu "crveno-crna koalicija".

Predsjednik vukovarskoga Gradskoga vijeća Tomislav Džanak dao je danas ostavku na tu dužnost, a kao razlog naveo je "političku trgovinu" koja je, po njegovom mišljenju, do izražaja došla pri glasovanju o gradskom proračumu za 2013. godinu, koji su u prosincu donijeli vijećnici SDP-a i SDSS-a na prijedlog gradonačelnika Željka Sabe. Džanak naime smatra da je proračun sastavljen u "korist srpske manjine i na štetu hrvatske većine".

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙