FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP dr. Ante Starčević traži odgodu uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru

Autor: zdra
VINKOVCI, 10. siječnja 2013. (Hina) - Uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru učinit će se nepopravljiva šteta dostignutoj razini tolerancije i suživota u tome gradu te degradirati Domovinski rat kao temelj hrvatske države, kao i sve vrijednosti koje iz njega proizlaze, priopćio je HSP dr. Ante Starčevića.

"Prema našim saznanjima u tijeku je izrada dvojezičnih ploča i natpisa za ustanove na području grada Vukovara, a postavljanje započinje 15. siječnja", tvrde iz te stranke.

Iz HSP dr. Ante Starčevića traže da se odluka o postavljanju dvojezičnih natpisa odgodi dok se o toj temi ne raspravlja u Hrvatskom saboru kao i o peticiji te stranke kojom se traži moratorij od 10 godina na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, a koja će, kako se najavljuje, krajem siječnja biti uručena predsjedniku Sabora Josipu Leki.

"Istom prigodom zatražit ćemo od tog najvišeg zakonodavnog tijela da procijeni treba li provesti i referendum o navedenoj temi te na taj način saznati mišljenje stvarnih, a ne fiktivnih građana grada Vukovara", navodi se u priopćenju.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙