FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardić s međimurskim županom o poduzetništvu i inovacijama

Autor: dber
ZAGREB, 21. siječnja 2013. (Hina) - Predsjednik zagrebački Gradske skupštine Davor Bernardić danas se sastao sa županom Međimurske županije Ivanom Perhočem kako bi razmijenili iskustva vezana uz poduzetništvo i visoke tehnologije te poboljšali suradnju dviju regija.

Međimurje je regija poznata po razvijenom poduzetništvu zasnovanom na znanju i inovacijama te visokoj kvaliteti života, a zagrebačka Gradska skupština nastoji osigurati sve preduvjete da se znanstveno-tehnološkom centru "Nikola Tesla" omogući nova infrastruktura koja će potaknuti reindustrijalizaciju i gospodarski razvoj Zagreba, a u konačnici pridonijeti i poboljšanju kvalitete življenja u glavnom gradu, stoji, uz ostalo, u priopćenju iz zagrebačke Gradske skupštine.

Osim o inovacijama, bilo je riječi i o očuvanju tradicijskih obrta.

Za sve planove važno je iskoristiti sredstva europskih fondova što nije jednostavan zadatak, ali uz suradnju lokalne uprave, stručnjaka i drugih gospodarskih subjekata, oni najkvalitetniji ubrzo bi se mogli prijaviti na neki europski natječaj, zaključili su Davor Bernardić i Ivan Perhoč.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙