FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 17. siječnja 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MELBOURNE

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u treće kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je danas svladao Finca Jarka Nieminena 6-3, 6-7, 6-3, 6-7, 6-1 nakon nešto više od tri sata igre.

Dodig je do pobjede došao zahvaljujući sjajnom servisu koji mu je donio čak 33 asa, dok je njegov suparnik upisao samo devet aseva. Osim toga Dodig je realizirao 83 posto poena na prvom servisu i napravio je break pet puta, dok je Fincu to uspjelo samo jednom. Također je Dodig i malo griješio u meču, napravio je samo četiri neprisiljene greške protiv 70. tenisača svijeta.

U trećem kolu će naš tenisač igrati protiv boljeg iz ogleda između Kolumbijca Alejandra Falle i Francuza Richarda Gasqueta. Obojica su bolje plasirani na ATP ljestvici od Dodiga, Falla je 54., a Gasquet 10. tenisač svijeta i do sada nisu igrali protiv našeg tenisača.

MELBOURNE

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo Australian Opean nakon što je u četvrtak u drugom kolu svladao Amerikanca Rajeva Rama, dok je mlada Osječanka Donna Vekić završila nastup na prvom grand slamu sezone porazom od Dankinje Caroline Wozniacki.

Čilić je Amerikanca pobijedio 7-5, 6-2, 6-4 nakon gotovo dva sata igre. Naš je tenisač bio uvjerljivo bolji, realizirao je čak 91 posto poena na prvi servis, imao je devet aseva, četiri je puta oduzeo servis protivniku, dok Ram nije njemu ni jednom. Čilić je u meču napravio 22 neprisiljene greške. U trećem kolu našeg tenisača očekuje Talijan Andreas Seppi, 23. na ATP ljestvici. S njim je Čilić do sada igrao osam puta i u pet je navrata bio bolji, zadnji put 2011. na turniru u Sankt Peterburgu.

Bivša prva tenisačica svijeta Caroline Wozniacki, sada deseta nositeljica na Australina Openu, porazila je 16-godišnju Donnu Vekić 6-1, 6-4 nakon sat i deset minuta igre. Vekić je u meču napravila 32 neprisiljene pogreške, samo je dva puta uzela suparnici servis, dok je Wozniacki njoj pet puta i napravila je četiri dvostruke greške. Vekić je realizirala 56 posto poena na prvi servis dok je Dankinja 70 posto.

ZAGREB

Hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je 10. mjesto na FIFA-inoj ljestvici najboljih nogometnih sila svijeta, dok čelnu poziciju drži i dalje Španjolska.

Među prvih deset reprezentacija svijeta nema nikakvih promjena s obzirom da se nisu igrale nikakve utakmice. Iza Španjolske je Njemačka, slijedi Argentina, pa Italija, Kolumbija, Engleska, zatim Portugal, Nizozemska i Rusija ispred Hrvatske.

Od naših suparnika u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu, najbolje je plasirana Belgija na 20. mjestu koja je u odnosu na prošli mjesec napredovala jedno mjesto. I Srbija je napredovala na FIFA-inoj ljestvici jedno mjesto u odnosu na prošli mjesec i sada je 37., Škotska je "skočila" tri mjesta i sada se nalazi na 69. poziciji, Makedonija je popravila plasman za jedno mjesto i sada je 80., kao i Wales koji se sa 82. popeo na 81. poziciju.

Od susjeda Bosna i Hercegovina je na 26. mjestu i ona je svoj prošlomjesečni plasman popravila za jedno mjesto, Crna Gora je na 31. mjestu kao i prošli mjesec, a Slovenija je zabilježila skok od dva mjesta sa 49. na 47.

SARAJEVO

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić opovrgnuo je tvrdnje kako je mladog prvotimca zagrebačkog Dinama Alena Halilovića pozvao da nastupi za najbolji bosanskohercegovački nogometni sastav.

Sušić je tako opovrgao izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića koji je izjavio da je na adresu zagrebačke momčadi stigla pozivnica za Halilovića da u dresu BiH zaigra u predstojećoj prijateljskoj utakmici protiv Slovenije.

Mamić je također rekao kako je Halilović navodno zahvalio na tom pozivu, dodavši da će još razmisliti hoće li igrati za reprezentaciju BiH ili Hrvatske.

"Uopće ne znam tko ga je zvao i je li ga zvao. Jedino što znam je da ja nisam poslao poziv za utakmicu ni Haliloviću niti ijednom drugom igraču", prenose u četvrtak banjalučke "Nezavisne novine" riječi Safeta Sušića.

Sušić je trenutačno u Parizu i idući se tjedan vraća Sarajevo te će tek tada slati pozive igračima.

"Rječ je o nogometašima za koje smatram da mi trebaju u ovom trenutku, a među njima neće biti Halilović", kazao je Sušić, podsjećajući da Halilović zapravo i nema pravo nastupiti za A reprezentaciju nego tek za mlađu reprezentaciju.

Dodao je i kako on sigurno neće biti taj koji će zvati nekog nogometaša samo da bi mu uskratio mogućnost nastupa za neku drugu nogometnu reprezentaciju.

"Halilović, s obzirom da je još mlad, zajedno sa svojim roditeljima mora odlučiti želi li igrati za BiH ili za Hrvatsku pa se tek tada može govoriti o eventualnim pozivnicama", rekao je Sušić.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić naknadno je pojasnio da je Halilović, kao i tri druga igrača, pozvan da na utakmicu između BiH i Slovenije u Ljubljani dođe kao gost "kako bi osjetili atmosferu u bosanskohercegovačkoj reprezentaciji".

"Nitko osim izbornika ne može zvati niti jednog igrača u reprezentaciju", pojasnio je Begić.

LOS ANGELES

San Antonio Spursi iskoristili su sinoć slabosti Memphis Grizzliesa koji su igrali bez Manu Ginobilija i pobijedili ih 103-82.

Memphis koji igra bez ozlijeđenog Ginobilija pretrpjeli su tako treći uzastopni poraz s najmanje 20 razlike.

"Ovo je bila jedna od naših boljih utakmica", izjavio je trener San Antonia Gregg Popovich. "Ali kada se dogodi nešto kao što je bilo ovo večeras to znači da druga momčad ima loš dan."

Tim Duncan je "ubacio" 19 koševa uz osam skokova, dok je Tony Parker dodao 17 uz 11 asistencija za San Antonio koji je sporo počeo utakmicu.

Memphis je poveo sa šest koševa nakon prve četvrtine, ali je San Antonio nakon toga preuzeo kontrolu nad utakmicom i nadigrao gostujućeg suparnika 84-57 u zadnje tri četvrtine.

Rudy Gay je prevodio goste sa 17 pogodaka i osam skokova.

Svih pet igrača prve postave Memphisa imali su dvoznamenkasti učinak, ali im to nije bilo dovoljno.

Spursi su pak pucali iz svih sredstava sakupivši 33 asistencije i uz 58 posto šuta iz igre. Ovo je bila njihova 13. pobjeda zaredom na domaćem terenu.

LeBron James je sinoć postao najmlađi igrač u povijesti NBA koji je zabio 20.000 koševa u karijeri, a njegov Miami Heat je ostvario pobjedu od 92-75 nad golden State WarriorsIMA.

James je utakmicu završio sa 25 pogotka uz 10 asistencija i sedam skokova. Dwyane Wade je dodao 15 koševa, osam skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti za Miami.

Warriorsi, koji su igrali bez ozlijeđenog Stephena Curryja, izgledali su izgubljeno veći dio večeri. Njihov sinoćnji učinak bio je najniži ove sezone .

Oklahoma City Thunder je sinoć bila bolja od Denver Nuggetsa 117-97. Thunder (31-8) je vodio čak 28 koševa i u svojim je redovima imao raspoloženog Russella Westbrooka koji je zabio 32 koša, Kevina Duranta sa 20 pogodaka Kevina Martina sa 16.

Kod Denvera (24-17), kojem je ovo bila druga utakmica u dva dana, Kosta Koufos je zabio 16 koševa uz devet skokova. JaVale McGee, koji jeu igru ušao s klupe, zabio je 15, Andre Iguodala je ubacio 12.

Napadač Thundera Serge Ibaka, koji se vratio u početnu petorku nakon ozljede, postigao je pet pogodaka ali je blokirao pet šuteva i upisao pet skokova.

FIRENCA

Nogometaši Rome plasirali su se u polufinale talijanskog Kupa zahvaljujući 1-0 (0-0, 0-0) pobjedi na gostovanju kod Fiorentine u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju ovog natjecanja.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mattia Destro u 97. minuti.

Još ranije plasman u polufinale osigurali su Juventus, Lazio i Inter.

U polufinalima, koja su na rasporedu 23. i 30. siječnja, igrat će Lazio - Juventus i Roma - Inter.

BARCELONA

U prvoj utakmici četvrtfinala španjolskog nogometnog Kupa Barcelona i Malaga su na Camp Nou odigrale 2-2 (2-1).

Poveli su gosti preko Iturre (25), ali Barcelona je ekspresno preokrenula rezultat golovima Messija (29) i Puyola (30). No, sjajan rezultat Malagi pred uzvrat osigurao je Camacho (89).

Real iz Zaragoze i Sevilla odigrali su 0-0, a hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je do 88. minute za Sevillu.

Uzvratni susreti na rasporedu su za tjedan dana.

U utorak je Real iz Madrida na svom terenu svladao Valenciju sa 2-0, a Luka Modrić je igrao za Madrižane do 62. minute.

Posljednji četvrtfinalni par čine Atletico iz Madrida i Betis koji će svoj prvi četvrtfinalni susret igrati u četvrtak.

LONDON

Nogometaši Arsenala i Manchester Uniteda izborili su plasman u 4. kolo engleskog FA Kupa nakon što su u ponovljenim susretima 3. kola uspjeli na svojim terenima sa po 1-0 svladati Swansea City, odnosno West Ham United.

Nakon što su prije 10 dana prvi dvoboji ovih sastava igrani u Swanseaju, odnosno Londonu završili 2-2, favoriti su ipak uspjeli položiti "popravni".

Arsenal je protiv Swanseaja slavio golom Jacka Wilsherea u 86. minuti, dok je pobjedu Manchester Unitedu protiv West Hama osigurao Wayne Rooney pogotkom u 9. minuti.

RENNES

U finalu ovosezonskog francuskog Liga kupa igrat će nogometaši saint-Etiennea i Rennesa, nakon što je Saint-Etienne u utorak u polufinalu svladao Lille sa 7-6 boljim izvođenjem 11-eraca, u srijedu je Rennes na svom terenu svladao Montpellier sa 2-0 (1-0).

Pogotke za Rennes postigli su Feret (7) i Erding (51).

Finale će se igrati na Stade de Franceu 20. travnja.

BERLIN, 16. siječnja 2013. (Hina) -

U prvoj utakmici skupine E TOP-a 16 Eurolige košarkaša Panathinaikos je kao gost u Berlinu svladao Albu sa 79-73, a značajnu ulogu u ovoj pobjedi imao je i hrvatski reprezentativac Roko-Leni Ukić.

Ukić je za 29 minuta provedenih na parketu postigao 14 koševa (šut za dva 4-4, trica 1-5, slobodna bacanja 3-4) uz po jedan skok i asistenciju.

Panathinaikos nakon četiri odigrana susreta ima tri pobjede i jedan poraz, dok je Alba i dalje bez pobjede u TOP-u 16.

Ostale utakmice 4. kola Eurolige na rasporedu su u četvrtak i petak.

LA SPEZIA

Nogometaši Rijeke u prijateljskoj su utakmici igranoj u srijedu u La Speziji svladali tamošenjeg talijanskog drugiligaša sa 2-0 (2-0).

Oba pogotka za Riječane postigao je Goran Mujanović (10, 20).

Riječanima je ova utakmica poslužila kao pripremna pred nastavak hrvatskog prvenstva koje je zakazano za 16. veljače. Nakon jesenskog dijela Riječani su četvrti na ljestvici sa 32 boda, koliko ima i treća Lokomotiva, dok drugi Hajduk ima 33. Vodeći Dinamo ima 41 bod.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙