FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: vlasnik "Pletenine Iris" predao zahtjev za stečaj

Autor: hsup
RIJEKA, 16. siječnja 2013. (Hina) - Vlasnik riječke tvrtke "Pletenina Iris" predao je Trgovačkom sudu u Rijeci zahtjev za pokretanje stečaja, pa oko 80 radnica očekuje da će u tom postupku ostvariti svoja minimalna prava, izvijestila je večeras predsjednica Sindikata radnika trgovine Hrvatske Zora Radetić.

U telefonskom razgovoru podsjetila je da su radnice bile pripravne, ako to ne učini talijanski vlasnik, same predložiti pokretanje stečaja.

Kazala je da je zahtjev za pokretanje stečaja ovoga tjedna službeno zaprimljen na sudu te da u sindikatu očekuju da u postupku utvrđivanja razloga za otvaranje stečaja uskoro bude određen privremeni stečajni upravitelj i zakazano ročište.

Prošlog tjedna iz sindikata su izvijestili da je vodstvo "Pletenina Iris", u kojoj se izrađivala odjeća i za svjetski popularne brendove, najavilo da pogon iz Kukuljanova kraj Rijeke seli u Srbiju, u industrijsku zonu Niš, da su strojevi već odnijeti iz pogona te da oko 80 radnica ostaje bez posla.

Radnice od vlasnika, koji jučer nije došao na zakazani sastanak, traže da im predoči plan postupanja u vezi s ostvarivanjem njihovih prava, budući da nisu predane nikakve isprave o statusu, nisu im uručeni otkazi, ni radne knjižice, a nisu im isplaćene ni dvije plaće.

(Hina) xhsup ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙