FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat željezničara najavljuje prosvjed za 15. siječnja

Autor: dmar
ZAGREB, 8. siječnja 2013. (Hina) - Sindikat hrvatskih željezničara najavio je danas da će idućeg utorka, 15. siječnja, organizirati prosvjed pred Direkcijom HŽ-a i Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture ako se do tada radnicima HŽ-ove tvrtke kćeri PRO-REG-a ne isplate tri zaostale plaće.

Sindikat u priopćenju ističe kako radnici PRO-REG-a nisu dobili već tri zarađene plaće, a danas su im isključeni telefoni i oduzeti automobili, dok se za sutra najavljuje isključenje struje.

Sindikat od Vlade, resornog ministarstva i Uprava društava HŽ Holdinga traži isplatu triju zaostalih plaća, restrukturiranje PRO-REG-a i preuzimanje dijela zaposlenih u HŽ Infrastrukturu, te osiguranje financijskih sredstava za nastavak restrukturiranja društava u vlasništvu HŽ Carga, poglavito Održavanje vagona d.o.o. i RPV Slavonski Brod d.o.o., te isplatu poticajnih otpremnina.

Sindikat upozorava da se suprotno odluci Skupštine PRO-REG-a o restrukturiranju, koju su potpisali predsjednici uprava HŽ Putničkog prijevoza Dražen Ratković i HŽ Infrastrukture Darko Peričić, sada govori kako HŽ Putnički prijevoz nije zainteresiran za održavanja zgrada te nema namjeru poduprijeti restrukturiranje.

Tražimo isplatu plaća i restrukturiranje kojim bi se radnicima isplatile otpremnine, kako bi poduzeća mogla nastaviti poslovanje i osigurati egzistenciju barem za manji broj radnika, kaže se u priopćenju.

Najoštrije se protivimo "restrukturiranju kroz stečaj", jer se time rastače državna imovina, do čega je već došlo u TŽV Gredelju, a doći će i u drugim tvrtkama ako se pravo restrukturiranje nastavi odgađati, ističe Sindikat hrvatskih željezničara.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙