FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BiH snijeg i kiša stvaraju poteškoće u prometu i opskrbi strujom

Autor: rmav
SARAJEVO, 16. siječnja 2013.(Hina) - Snijeg i kiša koji padaju od početka tjedna prouzročili su probleme u prometu u Bosni i Hercegovini gdje je stanovništvo u nekim dijelovima zemlje suočeno s velikim snježnim oborinama, dok u drugima prijete poplave.

Snijeg visok 50 centimetara gotovo je paralizirao šire područje Bihaća.

Zbog snježnih padalina u istočnim dijelovima zemlje u utorak navečer došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom, a zbog toga je gotovo dvadeset sati bez struje bio i skijaški centar na Jahorini, na kojoj je visina snježnog pokrivača premašila 100 centimetara.

Kvar na dalekovodu otklonjen je u srijedu poslijepodne, no snijeg nastavlja padati što i dalje otežava promet.

Istodobno su se na glavnu cestovnu prometnicu koja povezuje Pale sa Sarajevom tijekom dana obrušile dvije velike stijene. Kamene gromade teške dvadesetak tona otežale su promet pa se vozila propuštaju naizmjenično dok se stijene ne uklone s ceste.

U Sarajevu pak snijega nema uopće, a vladaju gotovo proljetne temperature što je krajnje neuobičajeno, no kiša koja pada na području glavnog grada BiH povećala je vodostaje rijeka pa su prigradskim naseljima uz slivove rijeka Miljacke i Željeznice zaprijetile poplave.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙