FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca za odgodu dvojezičnosti u Vukovaru

Autor: zdra
VUKOVAR, 15. siječnja 2013. (Hina) - Vijeće Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. pozvalo je danas Vladu RH da do daljnjega odgodi uvođenje dvojezičnosti u Grad Vukovar.

"Naš zahtjev temelji se na činjenici da je naporima Republike Hrvatske uspostavljen suživot u herojskom Vukovaru, što je temeljni preduvjet za njegov sveukupni razvitak. Republika Hrvatska u cilju uspostave mirnog suživota učinila je niz ustupaka srpskoj nacionalnoj manjini, kao što je akt abolicije i odgoda služenja u oružanim snagama Republike Hrvatske, kao i kompromisi u izvođenju školskog programa u gradu Vukovaru", navodi se u priopćenju za javnost.

Također se ističe kako bi uvođenje dvojezičnosti u Grad Vukovar ozbiljno ugrozilo do sada uspostavljen suživot u tome gradu te ocjenjuje kako bi primjenom dvojezičnosti bio "ozbiljno ugrožen sav dosadašnji trud i iskrenost svih sudionika u uspostavi suživota".

Vijeće Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990. - 1991. u Vukovaru je danas održalo svečanu sjednicu u povodu obilježavanja 15.obljetnice zavšetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙