FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski HDZ protiv uvođenja dvojezičnosti

Autor: zdra
VUKOVAR, 14. siječnja 2013. (Hina) - Vukovarsko-srijemski HDZ zatražio je danas od institucija državne vlasti odgodu primjene Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina na području Vukovara u dijelu u kojem se propisuje dvojezičnost jer smatra da u gradu još nema uvjeta za njezino uvođenje.

Predsjednik županijskoga HDZ-a i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je kako je predsjedniku Republike Ivi Josipoviću poslao pismo u kojem ga moli da svojim autoritetom utječe kako bi se zaustavilo uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru.

"Kao župan, svjestan sam koliko ovaj problem opterećuje građane Vukovarsko-srijemske županije, napose Vukovara", rekao je Galić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je kako pitanje dvojezičnosti služi da se skrene pozornost s mnogo većih problema koji opterećuju istočnu Slavoniju, od velike nezaposlenosti do posrnuloga gospodarstva i malih plaća.

Potpredsjednik vukovarskoga HDZ-a Ivan Penava rekao je da je Vukovar "duša i srce Hrvatske" te je ustvrdio da je "ćirilica u tome gradu apsolutno neprihvatljiva makar u njemu živjelo i 90 posto Srba".

"Tražimo da se u Ustavu Vukovar naglasi kao mjesto od posebnog značenja za hrvatsku prošlost i budućnost i da se u njemu kao takvom, osim hrvatskog jezika i latinice, ne može koristiti nijedan drugi jezik ili pismo", rekao je Penava.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙