FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS u Karlovcu mijenja koaliciju

Autor: vhor
KARLOVAC, 15. siječnja 2013. (Hina) - Karlovački gradski ogranak HSLS-a pridružio se koaliciji SDP-HNS-HSU te će imati tri kandidata na zajedničkoj listi s ukupno 25 kandidata za karlovačko Gradsko vijeće, rekli su danas na konferenciji za novinare u svojim prostorijama u Karlovcu predsjednik karlovačkog ogranka HSLS-a Dragutin Belavić i njegov potpredsjednik Mijo Besedić.

Za gradonačelnika će poduprijeti kandidata Josipa Benčića (SDP), a za zamjenika gradonačelnika Branka Mohorića (HNS).

To je zaokret u politici HSLS-a, koji trenutačno obnaša vlast na županijskoj i na gradskoj razini i podupiru HDZ-ove župana Ivana Vučića i gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, rekao je Besedić.

Kako je rekao razgovarali su i s HDZ-om i s Kukuriku koalicijom. HSLS je u tim razgovorima zaključio da su im stajališta SDP-a bliža i svjetonazorski i po projektima, a HDZ, kako je rekao Besedić, ostaje pri dosadašnjoj politici zapošljavanja podobnih kadrova s velikim plaćama, čime je "uzrokovao kolaps više gradskih tvrtaka".

U svojem će programu HSLS dati prednost prometnome čvoru Ilovcu uz autocestu Zagreb-Karlovac, obnovi napuštene vojarne Luščića i gradnji novih vrtića i škole, a radit će i na projektima obnove stare gradske jezgre Zvijezde, rekao je predsjednik HSLS-ova gradskog ogranka Dragutin Belavić.

Na pitanje hoće li kandidata Kukuriku koalicije za župana Borisa Ožanića (SDP) poduprijeti i županijska organizacija HSLS-a ili će oni istaknuti svog kandidata, Besedić je najavio da će predsjednica Višnja Mihalić uskoro održati konferenciju za novinare i priopćiti što je odlučila Županijska organizacija.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙