FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kapaciteti Zagrebačkog holdinga u pogonu 24 sata na čišćenju snijega

Autor: lbak
ZAGREB, 15. siječnja 2013. (Hina) - Svih 210 ekipa Zimske službe, raspoređenih u 12 baza čistilo je tijekom protekle noći i današnjeg dana oko 2.500 kilometara prometnica, za što je potrošeno oko 3.500 tona soli i 1.500 tona sipine (kamenog agregata), priopćeno je danas iz Zagrebačkog holdinga koji napominje da će Zimska služba i dalje biti aktivna 24 sata.

Svi tehnički i ljudski resursi Zagrebačkog holdinga uključeni su u otklanjanju snježnih nanosa i što bržeg uspostavljanja prometnih i komunalnih funkcija u gradu Zagrebu, ističe se u priopćenju.

Prema izvješćima DHMZ-a najviše snijega očekuje se sutra i u četvrtak, pa će Zimska služba i dalje biti aktivna punih 24 sata, navode dodajući da se građani mogu javiti na brojeve telefona Zimske službe: 01/6422-227 i 6422-228.

Oko 50 radnika čisti raskrižja, mostove, nasipe, vijadukte, prilaze bolnicama, školama, dječjim vrtićima i uklanja snježne otoke po križanjima, a svi raspoloživi kapaciteti Zimske službe te podružnica Zrinjevac, Zagrebparking i Čistoće uklanjali su snijeg s gradskih prometnica, šetnica, parkova, tramvajskih stajališta i ostalih mjesta u gradu.

Podružnica Čistoća je u tri smjene, uz redovite poslove, rasporedila stotine svojih djelatnika. I dalje se čiste i posipavaju solju i sipinom pješačke zone ukupne površine 101.100 četvornih metara, javne stube na 190 lokacija, pješački hodnici i stube na 69 lokacija, a na određene se lokacije radi dostava soli u sanduke, stoji u priopćenju.

Dodaju da i djelatnici Zagrebparkinga, njih 250 i dodatnih 80 djelatnika, u tri smjene rade na uklanjanju snijega kako bi se parkirališna mjesta u Zagrebu što brže dovela u red, a prioriteti su parkirališna mjesta ispred bolnica i domova zdravlja, škole i vrtići te parkirna mjesta ispred tržnica, Gradskog poglavarstva i Općinskog građanskog suda.

Napominju da osim javnih parkirališta, timovi Zimske službe podružnice Zagrebparking omogućuju prohodnost i pristupačnost javnim garažama, a zbog novonastale situacije svi djelatnici podružnice, koji su zdravstveno sposobni, uključujući i rukovodeću strukturu, sudjeluju u uklanjanju snijega.

Od tehničkih sredstava koristi se 10 malih traktorskih vozila sa priključenim ralicama i rasipačima soli, a ostali djelatnici u svom radu na uklanjanju snijega koriste lopate, razbijače leda, te očišćene površine potom ručno sole, navode.

Napominju da na čišćenju parkova, šetnica te tramvajskih stajališta radi podružnica Zrinjevac, a u koordiniranom radu s ostalim podružnicama čiste se i pješačke zone te tramvajska stajališta.

(Hina) xpp/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙