FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDZ proslavio obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske

Autor: ivuc
OSIJEK, 15. siječnja 2013.(Hina) - Skupom na glavnome osječkom Trgu Ante Starčevića proslavljena je u organizaciji Savjeta za branitelje osječkoga i osječko-baranjskoga HDZ-a obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja 1992.

Predsjednik Savjeta za branitelje osječkoga HDZ-a umirovljeni general Mladen Mikolčević rekao je novinarima kako je taj datum bio posebno važan upravo za Osijek, koji je agresor mjesecima napadao i granatirao i koji je podnio golemu žrtvu u Domovinskom ratu.

"Zato Osijek nikad neće biti Osek, kao što ne želimo da to ćirilicom bude Vukovar jer, poštujući sve što je Ustavom i zakonima zajamčeno svim građanima Republike Hrvatske, za neke stvari jednostavno nije vrijeme", poručio je Mikolčević.

Ocijenio je kako i pripadnici srpske nacionalne manjine trebaju biti korektni i shvatiti da nije vrijeme za provedbu nekih zakonskih odredaba te da bi za uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru bilo dobro uvesti moratorij na određeno vrijeme.

Istaknuo je kako se "na današnji dan ne treba prisjetiti samo poginulih za Hrvatsku, nego i svih onih koji bi željeli raditi a ne rade, koji su bez svoje krivnje završili na ulici i preživljavaju na rubu egzistencije".

Na novinarsko pitanje pridaje li hrvatska vlast dovoljno pozornosti ključnim datumima u novijoj hrvatskoj povijesti, poput datuma međunarodnog priznanja i završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, Mikolčević je odgovorio kako se tim datumima ne daje dovoljno pozornosti i da se to treba žurno mijenjati i na državnoj i na lokalnoj razini.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙