FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 12. siječnja

Autor: mkov
ZAGREB, 12. siječnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 12. siječnja:

ZAGREB - HINA ća u povodu 21. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske i 15. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja objaviti intervju s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom. U tom intervjuu predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko ocijenio je da je u protekla dva desetljeća učinjeno mnogo na međunarodnom položaju Hrvatske, no nezadovoljan je izostankom gospodarskog rasta i kontinuiranim rastom broja nezaposlenih. Izrazio je zadovoljstvo procesom ratifikacije hrvatskog ugovora o pristupanju Europskoj uniji, te najavio da će sljedećeg tjedna otputovati na ratifikaciju u Francusku, a očekuje da će ugovor uskoro ratificirati i Velika Britanija.

ZAGREB - Sjednica Glavnog odbora SDP-a. Obraćanje predsjednika stranke Zorana Milanovića članovima Odbora bit će otvoreno za medije, a o zaključcima sjednice javnost će biti obaviještena priopćenjem (10,30 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima će obići pothodnike i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, koje su puštene u probni rad 16. prosinca (10 sati, predviđeno mjesto susreta je ulaz u zapadni pothodnik, pored platoa NSB-a). Nakon obilaska, gradonačelnik će dati izjavu za novinare.

SPLIT - Splitsko Hrvatsko narodno kazalište premijerno će na Sceni 55 izvesti "Jesenju sonatu" Ingmara Bergmana, u režiji Darija Harjačeka (20 sati, Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1). Predstava se bavi odnosom majke i kćeri koje nakon dugog razdoblja svojevoljne razdvojenosti odlučuju preispitati i ponovno definirati svoj odnos. Ingmar Bergman, jedan od najznačajnijih redatelja modernog filma, sam je u dramski predložak pretvorio svoj kultni film "Jesenja sonata". Uloge u predstavi tumače Bruna Bebić, Andrea Mladinić, Trpimir Jurkić i Zorana Kačić. Scensku glazbu potpisuje Svadbas, scenografiju Vesna Režić, a kostimografkinja je Najda Kromić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙