FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčki ljevičar rekao Schaeubleu da reforme nisu uspjele

Autor: kgab
BERLIN, 14. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Grčki ljevičar Alexis Tsipras rekao je njemačkom ministru financija Wolfgangu Schaeubleu tijekom kratkog razgovora u ponedjeljak da su reforme koje podržava Berlin, a koje provodi grčka vlada, potpuni neuspjeh te da su povećale nezaposlenost i siromaštvo u Grčkoj.

Tsipras (38), oporbeni čelnik čija stranka SYRIZA vodi u ispitivanjima javnim mišljenja u Grčkoj, vodio je borbu protiv rezova troškova i povećanja poreza na kojima su inzistirale Njemačka, europski partneri i MMF u zamjenu za milijarde eura pomoći Grčkoj kako bi izbjegla bankrot.

Tsipras je zatražio sastanak sa Schaeubleom tijekom svog posjeta Berlinu.

"Rekao sam mu da program mjera štednje nije uspio diljem Europe, a posebice u Grčkoj", kazao je Tsipras nakon sastanka.

"Sada se moramo baviti njegovim učinkom: siromaštvom, nezaposlenošću", istaknuo je. "Naša je vizija vidjeti Grčku kako izlazi iz krize sa svojim narodom koji stoji na vlastitim nogama."

Izvor u njemačkom ministarstvu financija izjavio je da je Schaeuble "jasno rekao Tsiprasu da nema alternative... provedbi gospodarskog programa prilagodbe. Ministar Schaeuble je pozvao Tsiprasa da podrži taj put."

Ministar je pristao na susret s grčkim ljevičarom jer je želio ohrabriti sve političke snage u Grčkoj da podrže reforme, rekao je Schaeubleuov savjetnik.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙