FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šišljagić: Multietičnost i multikonfesionalnost su bogatstvo

Autor: vsik
OSIJEK, 9. siječnja 2013.(Hina) - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić rakao je danas na božićnome i novogodišnjem primanju za predstavnike vjerskih zajednica kako je Osijek grad oduvijek poznat po multietičnosti i multikonfesionalnosti, i to je bogatstvo koje treba njegovati.

Istaknuo je kako je Osijek i u najtežim vremenima u Domovinskom ratu bio grad odakle su "u cijelu Hrvatsku" slane ekumenske poruke mira i tolerancije. Upravo na tom području vjernici su bez obzira na vjersku pripadnost pokazali da znaju vrijednost različitosti, koje uvijek pomažu da shvaćanjem drugih bolje razumijemo i sebe same.

Kroz bogatu povijest na tom je području kao bogato naslijeđe ostao "duh tolerancije i uvažavanje čovjeka i njegovih vrijednosti bez obzira na predznak osobnoga, vjerskog ili drugog uvjerenja", rekao je Šišljagić.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo poželio je predstavnicima svih vjerskih zajednica da "u miru, toleranciji i ozračju istinskih ljudskih i Božjih vrijednosti" rade "na boljitku svakog čovjeka". Zamolio je predstavnike vjerskih zajednica da "pomažu u stvaranju ozračja duhovnog oporavka i istinskih moralnih vrijednosti".

Đakovačko osječki nadbiskup msgr. Marin Srakić zahvalio je predstavnicima županije i grada na primanju za predstavnike vjerskih zajednica "jer je to dobra prilika za druženje i razgovor koji se uvijek svodi na potrebu da u zajedništvu razvijamo i u svakodnevni život ugrađujemo duh Božji".

"Mir u srcima ljudi najveće je bogatstvo koje pojedinac može imati", rekao je nadbiskup Srakić.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙