FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županija i grad Osijek unatoč problemima ostvarili sve programe

Autor: vsik
OSIJEK, 27. prosinca 2012.(Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji stanje u gospodarstvu, poljoprivredi i svim ostalim djelatnostima iznimno je teško i "još se ne vidi svjetlo na kraju tunela", ali županija i grad ostvarili su zacrtane programe i podmirili sve obveze, rekao je župan Vladimir Šišljagić na današnjemu božićnome i novogodišnjem primanju.

"Upozoravali smo i prije dvije godine da će u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i Osječko-baranjskoj županiji, doći do pada zaposlenosti, životnog standarda, zbog čega smo tražili od države da se donese jasna strategija razvoja", rekao je župan Šišljagić, dodajući kako su izostale mnoge mjere koje je država "i u prošlom i ovom sazivu morala donijeti", ponajprije kad su u pitanju gospodarstvo i poljoprivreda.

Unatoč velikim problemima, Osječko-baranjska županija ostvarila je sve svoje zacrtane programe, kao i grad Osijek, i podmirila sve obveze, rekao je župan Šišljagić na primanju za istaknute gospodarstvenike, poljoprivrednike i medijske djelatnike. "Vrijeme koje je pred nama ujedno je i obveza da zbijemo svoje redove bez obzira na stranačku pripadnost i da se zauzimamo za oporavak gospodarstva, a samim time i osiguravanje boljeg života za sve svoje građane", dodao je.

Pozvao je sve na suradnju i zahvalio svima koji su pridonijeli da "i u teškoj gospodarskoj situaciji ostvare uspješno poslovanje". Posebice je istaknuo "izvrsnost kad su u pitanju projekti Europske unije", dodajući kako je Osječko-baranjska županija u Hrvatskoj najuspješnija po broju odobrenih projekata.

Čestitke za Božić i Novu godinu uputio je i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je tom prigodom istaknuo kako je Osijek u 2012. godini ostvario mnoge projekte u školstvu i ostalim djelatnostima. "Kriza nam je i izazov i motiv da korištenjem svih svojih prirodnih resursa idemo naprijed", poručio je gradonačelnik Bubalo.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙