FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski državni vrh za sutra odgodio sjednicu u Kosovu

Autor: vili
BEOGRAD, 8. siječnja 2013. (Hina) - Srbijanski državni vrh odgodio je zajedničku sjednicu vlade i predsjednika države o tzv. platformi za Kosovo, koja je trebala biti održana danas, a novo zasjedanje najavljeno je za srijedu, javili su u utorak beogradski mediji.

Očekuje se da će na sjednici u srijedu biti usvojena dva dokumenta o Kosovu - jedan u svezi s tekstom rezolucije o kojem će se izjašnjavati zastupnici srbijanskog parlamenta u petak, a drugi se tiče zaključaka koji će se odnositi na daljnji nastavak pregovora s Prištinom.

Prema navodima agencije Tanjug, rezolucija o Kosovu bi trebala imati pet točaka, od kojih je ključno stajalište da Srbija nikad neće priznati neovisnost Kosova te da će dijalog s Prištinom biti nastavljen i da svaki pomak u tom dijalogu mora pratiti i napredak Srbije na putu eurointegracija, rješavanje statusa kosovskog sjevera sa srpskom većinom, te posebna jamstva osobnih i i kolektivnih prava za Srbe južno od rijeke Ibra.

Ranije je najavljeno da bi na sastanku, čiji se početak očekivao danas oko 13 sati, državni vrh trebao usvojiti temeljna načela platforme o Kosovu, koje će srbijanska vlada kao prijedlog rezolucije uputiti Skupštini Srbije na usvajanje.

Sjednica državnog vrha je, kako navode elektronički mediji, otkazana iz tehničkih razloga.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić je izjavio u ponedjeljak da bi na izvanrednoj sjednici trebala biti usvojena platforma ocijenivši da tom dokumentu ne treba pristupati sa "skepsom, nepovjerenjem i autocenzurom".

"To je ono što Srbija danas može ostvariti - iznad toga ne može, ali ispod toga ne smije, ako imamo čast i dostojanstvo", ocijenio je Nikolić.

(Hina) xvil ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙