FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nikolić: EU nije položila ispit

Autor: vili
BEOGRAD, 7. siječnja 2013. (Hina) - Europska unija nije položila ispit, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u ponedjeljak u Beogradu, nakon što mu nije omogućeno da na Božić posjeti Kosovo.

"Europska unija mora dobro razmisliti kad Srbiju uvjerava da je neutralna i da želi pomoći da svi živimo bolje", rekao je Nikolić nakon božićne liturgije u Sabornoj crkvi u Beogradu i ponovio kako je Božić želio provesti "tamo gdje je najteže - na Kosovu".

Odgovarajući na pitanje hoće li ponovo tražiti dozvolu da ide na Kosovo, Nikolić je rekao da više neće tražiti dozvole kad zna da ih neće dobiti.

Predsjednik Srbije naglasio je da od albanskih vlasti u Prištini nije ni očekivao dozvolu da sa kosovskim Srbima provede Božić, a da je EU "ta koja nije položila ispit".

Vlasti u Prištini odbile su prošlog tjedna dozvoliti Tomislavu Nikoliću da na pravoslavni Božić 7. siječnja nazoči liturgiji u manastiru Gračanica na Kosovu, uz obrazloženje da je ta odluka donesena u dogovoru sa međunarodnim partnerima.

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙