FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: očekuje se oprezno trgovanje uoči poslovnih izvješća

Autor: neba
NEW YORK, 8. siječnja 2013. (Hina) - Američki terminski indeksi najavljuju danas oprezno trgovanje na Wall Streetu, jer su ulagači suzdržani uoči početka sezone objave kvartalnih poslovnih rezultata kompanija i banaka.

Dow Jones, Nasdaq i S&P 500 terminski indeks bili su u 12,30 sati u minusu između 0,1 i 0,3 posto.

Ulagači su suzdržani jer danas počinje sezona objave poslovnih rezultata američkih kompanija i banaka za četvrto tromjesečje prošle godine.

Prva će, po običaju, financijsko izvješće objaviti Alcoa, i to večeras nakon zatvaranja Wall Streeta. Osim najvećeg američkog proizvođača aluminija, poslovne rezultate danas će objaviti i biotehnološka kompanija Monsanto.

Očekuje se da će obje kompanije izvijestiti o većoj dobiti nego u četvrtom tromjesečju prethodne godine.

Međutim, ova sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata zasigurno neće impresionirati. Doduše, očekuje se da će rezultati kompanija iz sastava S&P 500 indeksa biti nešto bolji nego u trećem kvartalu, no neznatno.

U anketi Reutersa analitičari očekuju da su zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u posljednjem lanjskom kvartalu porasle za 2,8, a prihodi za 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

I na europskim se burzama danas trguje oprezno. Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 12,30 sati na dobitku između 0,1 i 0,4 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙