FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: stagnacija uoči objave izvješća o zaposlenosti

Autor: scvi
NEW YORK, 4. siječnja 2013. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne bilježe veće oscilacije jer su investitori na oprezu pred objavu ključnog izvješća o zaposlenosti u SAD-u, a zabrinuti su i mogućnošću da Fed obustavi program otkupa državnih obveznica.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 14,00 sati u minusu 11 boda, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 3 boda.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 0,9 bodova te je bio u skladu s fer vrijednosti, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Najvažniji američki burzovni indeksi jučer su oslabili, nakon dva dana dobitaka, jer je investitore zabrinula zabilješka Feda s posljednjeg sastanka, ukazavši na podijeljenost monetarnih zakonodavaca oko daljnjeg nastavka programa otkupa državni obveznica.

Investitori su na oprezu i zbog toga što bi američko ministarstvo rada uskoro trebalo objaviti ključno izvješće – o zaposlenosti u prosincu.

Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je u prošlome mjesecu bilo otvoreno 150.000 novih radnih mjesta, za 4.000 više nego u studenome. Stopa nezaposlenosti, procjenjuju, pritom se zadržala na 7,7 posto.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su većinom u negativnom području. Frankfurtski DAX je oslabio 0,16 posto, a pariški CAC 0,41 posto, dok je londonski Ftse u plusu 0,07 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙