FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladi IDS-a zadovoljni učinkom kampanje "Ja sam Istrijan"

Autor: dspo
PULA, 3. siječnja 2013.(Hina) - Predsjednik Kluba mladih IDS-a Vili Rosanda istaknuo je danas da je njihova kampanja "Ja sam Istrijan" ostvarila "primarni cilj osvješćivanja građana" da se izjasne kako žele, što je potkrijepio rezultatima popisa stanovništva na kojem se u Istarskoj županiji 25.203 stanovnika izjasnilo kao Istrijani.

"Očito je da u Istri postoji potreba za regionalnim izjašnjavanjem jer jedan dio stanovništva istrijanstvo doživljava kao nadnacionalni identitet, dok je za ostale to težnja Istre za većim stupnjem autonomnosti u upravljanju", rekao je Rosanda na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Ocijenio je da "istrijanstvo predstavlja modernu europsku politiku kojom ljudi žele preuzeti odgovornost za upravljanje i razvoj svojega kraja". Dodao je da će Klub mladih IDS-a zato i dalje intenzivno raditi na provođenju programa i ciljeva u smjeru promoviranja vrijednosti istrijanstva i regionalizma kao najvećeg istarskog bogatstva.

"Mi želimo Istru kao regiju koja samostalno raspolaže resursima sa svrhom povećanja standarda i kvalitete života svih svojih građana", poručio je Vili Rosanda.

Glavni tajnik Kluba mladih IDS-a Karl Žužić rekao je da taj klub ima 1300 članova, dodajući kako je to "najrelevantnija i najjača organizacija mladih u Istri koja djeluje kroz 24 organizacije zajednica podružnica te gradskih i općinskih podružnica".

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙