FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Djelatnici Radio Vukovara odustali od štrajka

Autor: zdra
VUKOVAR, 2. siječnja 2013. (Hina) - Djelatnici Hrvatskog radio Vukovara neće u najavljeni štrajk budući da im je uprava zadnji dan prošle godine na račune uplatila pola plaće za listopad i plaću za studeni, a najavljeno je i da će se uskoro isplatiti otpremnine djelatnicima koji su u 2012. dobili otkaze, priopćio je štrajkaški odbor tog radija.

Podsjeća kako se većina zaposlenika 31. prosinca 2012. očitovala o tome da sindikalna povjerenica podružnice Sindikata novinare Hrvatske u toj medijskoj kući danas najavi štrajk zbog neisplate zaostalih plaća iz prošle godine te otpremnina zaposlenicima koji su prije dobili otkaz.

U priopćenju se također upozorava kako se članovi štrajkaškog odbora ne namjeravaju obračunavati s upravom Hrvatskog radio Vukovara, čijim radom nisu zadovoljni, pogotovo ne preko medija, ali ističu da će se za svoja radnička prava i ubuduće boriti na sve zakonom predviđene načine.

Vlasnici Hrvatskog radio Vukovara, gdje je zaposleno 13 djelatnika, jesu grad Vukovar, općine Tompojevci, Bogdanovci i Lovas, gradske tvrtke Komunalac i Vodovod i dvije vukovarske udruge proistekle iz Domovinskog rata.

Djelatnici tog radija proteklih su godina nekoliko puta štrajkali zbog kašnjenja u isplati plaća te zbog nezadovoljstva statusom svoje radijske postaje koja ima županijsku koncesiju i sljednik je prijeratnog Radio Vukovara, osnovanog 1957. godine kao prve radijske postaje u Hrvatskoj izvan sustava negdašnjega Radio Zagreba.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙