FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava štrajka na Hrvatskome radiju u Vukovaru

Autor: zdra
VUKOVAR, 31. prosinca 2012. (Hina) - Djelatnici Hrvatskoga radija u Vukovaru najavili su štrajk početkom nove godine jer nisu dobili zaostale plaće za 2012. godinu, potvrđeno je iz podružnice Sindikata novinare Hrvatske u toj medijskoj kući.

"Kako još nismo dobili zaostale plaće za 2012. godinu, slobodni smo najaviti da za novu 2013. godinu Hrvatski radio Vukovar najavljuje štrajk", navodi se u priopćenju koje je potpisala sindikalna povjerenica podružnice Sindikata novinare Hrvatske na tom radiju Amalija Lovrić. Također se navodi kako se od 13 zaposlenika više od polovice očitovalo za štrajk te će ga u srijedu, 2. siječnja, i službeno najaviti. Od kolega iz ostalih medija očekuju potporu u borbi za radnička prava.

Osim isplate zaostalih plaća, traži se i isplata razlike plaća od 1. siječnja do 30. lipnja 2012., umanjenih na temelju sporazuma o smanjenju, te otpremnina zaposlenicima koji su dobili otkaze programom restrukturiranja i konačno definiranje vlasništva nad tvrtkom radi preuzimanja pripadajućih financijskih obveza i odgovornost.

Direktor vukovarskoga Hrvatskog radija Janoš Kery izjavio je za Hinu kako ne vidi razloga za štrajk u koji, kako je rekao, želi stupiti tek manji broj djelatnika jer su s današnjim danom isplaćene zaostale plaće, a riječ je o dijelu plaće za listopad i plaći za studeni.

"Kad je riječ o isplati razlike plaća na temelju sporazuma o smanjenju, u sporazumu se navodi kako će se razlika isplatiti kada za to bude novca na računu", rekao je Kery i dodao kako će se idućih dana isplatiti i otpremnine bivšim djelatnicima.

Vlasnici Hrvatskog radija u Vukovaru su grad Vukovar, općine Tompojevci, Bogdanovci i Lovas, gradske tvrtke Komunalac i Vodovod i dvije vukovarske udruge proistekle iz Domovinskog rata.

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙