FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobađajuća presuda hrvatskim dužnosnicima u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 21. prosinca 2012. (Hina) - Prizivni odjel suda Bosne i Hercegovine oslobodilo je u petak svih optužbi i pravomoćno okončao višegodišnji progon dvojice bivših hrvatskih dužnosnika, ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru Tomislava Martinovića i ravnatelja policije Srećka Glibića, izvijesto je sud BiH.

Martinović i Glibić oslobođeni su optužbi za koje ih je teretilo državno odvjetništvo BiH da su sudjelovali u nezakonitoj nabavci automobila za MUP te isplaćivanju plaća prekobrojnim hrvatskim policajcima. Sud je ocijenio da u tim odlukama nije bilo kaznenog djela.

Odbačeni su navodi državnog odvjetništva da je zbog isplate plaća i doprinosa u iznosu od 5,05 milijuna maraka oštećen proračun Hercegovačko-neretvanske županije.

Drugostupanjsko vijeće suda BiH ranije je na tri godine zatvora osudilo bivšeg ministra unutarnjih poslova HNŽ-a Dragana Mandića, dok su svi ostali visoki hrvatski politički i policijski dužnosnici, dvojica predsjednika vlade HNŽ-a Miroslav Ćorić i Josip Merdžo, ministar Goran Bilić i policijski ravnatelj Dragan Brkić oslobođeni optužbi za zloporabe službenog položaja i ovlasti.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙