FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariški centar Pompidou u 2012. ostvario rekorde posjećenosti

Autor: gvla
ZAGREB, 27. prosinca 2012. (Hina) - Centar Georges Pompidou u Parizu u protekloj je godini privukao rekordnih 3,8 milijuna posjetitelja, i to ponajviše zahvaljujući trima velikim izložbama posvećenima Salvadoru Daliju, Henriju Matisseu te Gerhardu Richteru.

"To je šest posto više posjetitelja nego prošle godine, kada je tu instituciju posjetilo oko 3,6 milijuna ljudi", stoji u priopćenju Centra Pompidou, a prenosi španjolski list ABC.

Centar je u proteklih šest godina udvostručio godišnji broj posjetitelja, ističe nadalje u svojem priopćenju uprava muzeja, koja takav uspjeh pripisuje u prvome redu "izvanrednoj popularnosti programa privremenih izložaba".

U godini koja je za nama tri su velike izložbe dominirale programom najvažnijeg pariškog centra moderne i suvremene umjetnosti. To su "Matisse, parovi i serije", koja se bavila konceptom ponavljanja u djelima toga fovista a koja je privukla gotovo 500 tisuća posjetitelja; retrospektiva oko 150 djela njemačkoga slikara Richtera koja je privukla 425 tisuća posjetitelja, te izložba posvećena španjolskome nadrealistu Daliju, koja od kad je otvorena 21. studenoga privlači u prosjeku 6700 posjetitelja dnevno.

Direktor Centra Alain Seban upozorio je, međutim, da će smanjenje državnih subvencija najavljeno za iduću godinu prisiliti muzej na "žrtvovanje izložaba" radi očuvanja kvalitete.

(Hina) xgvla ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙