FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prebjegao zapovjednik sirijske vojne policije

Autor: akoz
BEJRUT, 26. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Zapovjednik vojne policije sirijske vojske je dezertirao i izrazio podršku ustanku protiv predsjednika Bashara al-Assada, po video snimci i izvoru iz sirijskih službi sigurnosti.

Dezerterstvo visokog vojnog časnika, iako nije strateški bitno u 21 mjesec dugom sukobu, predstavljat će moralni udarac Assadovim snagama koja se nastoje oduprijeti napredovanju pobunjenika u cijeloj zemlji.

"Ja sam general Abdelaziz Jassim al-Shalal, zapovjednik vojne policije. Dezertirao sam zbog zastranjenja vojske od njene primarne dužnosti da brani zemlju i njenog pretvaranja u bande za ubijanje i uništavanje", rekao je sirijski časnik u snimci objavljenoj na YouTubeu.

Izvor iz sirijskih službi sigurnosti potvrdio je dezerterstvo ali je umanjio njegovu važnost. "Shalal je prebjegao ali je za mjesec dana trebao ići u mirovinu i učinio je to samo kako bi s predstavio kao junak", rekao je izvor. Neki poubunjenički izvori su rekli da je pobjegao u Tursku a nije jasno kada je general promijenio strane.

"Vojska je uništila gradove i sela i počinila pokolje nad nenaoružanim stanovništvom koje je izašlo na ulice tražeći slobodu", rekao je al-Shalal i zaključio: "Neka živi slobodna Sirija".

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙