FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Palestinci ne smiju skrivati teroriste

Autor: vmrs
BEJRUT, 17. prosinca 2012. (Hina/Reuters) - Sirijski ministar vanjskih poslova Valid al-Mualem rekao je glavnome tajniku Ujedinjenih naroda Banu Ki-moonu da Palestinci ne bi smjeli davati "skrovište ili pomoć terorističkim skupinama" u izbjegličkome logoru Jarmuku u Damasku, objavila je u ponedjeljak državna televizija.

Prije toga Banov je glasnogovornik rekao kako je glavni tajnik zabrinut zbog vijesti o nedjeljnom zračnom udaru snaga predsjednika Bašara al-Asada na Jarmuk. Aktivisti kažu da je u tom napadu poginulo 25 ljudi.

Sirijske snage uz s tenkovima okupile su se u ponedjeljak kraj Jarmuka, mjesta sukoba Palestinaca lojalnih Asadu i pobunjenika koje podupiru palestinski borci. Mualem kaže da se Palestinci moraju potruditi da protjeraju "teroriste", što je izraz kojim se vlasti služe kad govore o onima koji su ustali protiv Asada.

Nakon sukoba proasadovskih i protuasadovskih Palestinaca stotine palestinskih izbjeglica koji žive u Siriji u ponedjeljak su prešle u Libanon. Reutersov očevidac na granici kaže kako su stigli u autobusima i autima na kojima su bile sve njihove stvari. Libanonske snage sigurnosti kažu kako su oni pokušali prijeći već u nedjelju, ali cesta je bila neprohodna zbog borbi.

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙