FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabo: Vukovar napreduje unatoč krizi

Autor: zdra
VUKOVAR, 21. prosinca 2012. (Hina) - Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo poručio je danas kako Vukovar, unatoč krizi i recesiji, iz godine u godinu sve više napreduje, te se danas nalazi među četrnaest najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj.

U govoru tijekom božičnog i novogodišnjeg prijema za predstavnike gospodarstva, kulture i javnog života Grada Vukovara, Sabo je kazao kako će grad Vukovar ove godine ostvariti proračun u iznosu od 147 milijuna kuna, što za čak 40 milijuna kuna više nego u prošloj godini.

"Očito smo vrlo uspješni u kriznim godinama", ustvrdio je Sabo dodajući kako se gradske vlasti u punjenju proračuna sve više oslanjaju na prihode vlastitoga gospodarstva, a sve manje na pomoć iz državnog proračuna.

Prema njegovim riječima, od 40 milijuna kuna kapitalne pomoći države, kojima raspolaže Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, u gradski proračun bit će uplaćeno tek oko sedam milijuna kuna, dok preostali novac ide korisnicima izvan proračuna Grada Vukovara.

Dotaknuvši se nedavnog napada nepoznatih osoba na vlastitu suprugu, Željko Sabo je ponovio kako je Vukovar, bez obzira na to što se dogodilo njegovoj obitelji, siguran grad te da njegovi građani ne moraju strahovati za sigurnost.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙