FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR: Dedakovića i Borkovića proglasite počasnim građanima Vukovara

Autor: nkot
ZAGREB, 19. prosinca 2012. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predložila je Gradskom vijeću grada Vukovara da se ratni zapovjednici obrane Mile Dedaković-Jastreb i Branko Borković-Mladi Jastreb proglase počasnim građanima toga grada, priopćeno je danas iz ove udruge.

"Riječ je o vojskovođama koji su bili na čelu obrane, pod čijim je zapovjedništvom u nemogućim uvjetima branjen ne samo ovaj kraj, već i dobar dio Hrvatske, koji za zasluge u Domovinskome ratu još uvijek nisu dobili ni zaslužene vojne činove", navodi se. "Naposljetku, oni su nakon okupacije doživjeli niz neugodnosti, maltretiranja i ponižavanja, što nisu zaslužili", dodaje se.

Na ovaj način ispravilo bi se barem dio nepravdi koje su im nanesene, a Grad Vukovar odužio bi im se priznanjem koje su i već prije zaslužili, naglašava UBIUDR.

Kako ističe UBIUDR, dosad su počasnim građanima vukovara proglašeni Franjo Tuđman, Jadranka Kosor, Vesna Škare – Ožbolt i general Jacques Paul Klein, nekadašnji zapovjednik mirovnih snaga UN-a u hrvatskom Podunavlju.

(Hina) xpp/aš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙