FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZMO ove godine slavi 90 godina

Autor: dber
ZAGREB, 21. prosinca 2012. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) donijelo je izmjene i dopune financijskog plana HZMO-a za ovu godinu te je dalo suglasnost ravnatelju Zavoda za sklapanje ugovora o usluzi povezivanja svih lokacija HZMO-a u jedinstvenu korporativnu mrežu, radi prijenosa podataka IP protokolom, a na sjednici je također predstavljen i rad HZMO-a koji ove godine obilježava 90 godina.

HZMO je osnovan 1922. kad je osnovan kao Središnji ured za osiguranje radnika u Zagrebu, temeljem Zakona o osiguranju radnika kojim je prvi put na jedinstven način u čitavoj tadašnjoj državi uspostavljeno i uređeno zdravstveno i socijalno osiguranje zaposlenih.

Ravnatelj Zavoda Srećko Vuković je istaknuo kako je u 90 godina postojanja Zavod uspješno odgovarao izazovima i zahtjevima koji su dolazili iz njegove okoline, kao trajni servis u službi osiguranika i korisnika prava, ali i ustanova koja je za potrebe provedbe socijalne politike uvijek mogla i bila spremna pružiti odgovarajući odgovor i imati stručno mišljenje, temeljeno na podacima kojima raspolaže i bogatoj praksi.

"Danas kada smo suočeni s nepovoljnim okolnostima u kojima se provodi mirovinsko osiguranje iz djelokruga ovoga Zavoda - niska razina mirovina, visoka i dugotrajna nezaposlenost - Zavod će nastaviti sa svojom misijom javne ustanove koja svojim osiguranicima i korisnicima osigurava temeljnu socijalnu sigurnost, pružajući im davanja iz mirovinskog osiguranja i doplatka za djecu, i uspješno sudjelovati u provedbi socijalnog osiguranja u Hrvatskoj", rekao je Vuković.

(Hina) pp/xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙