FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đuro Đaković i HEP potpisali ugovor o poslovno tehničkoj suradnji

Autor: tper
SLAVONSKI BROD/ZAGREB, 19. prosinca 2012. (Hina) - Đuro Đaković grupa i Hrvatske elektroprivreda (HEP) potpisali su danas u Slavonskom Brodu ugovor o poslovno tehničkoj suradnji na proizvodnji i plasmanu kogeneracijskih sustava koji koriste obnovljive izvore energije, priopćeno je iz Đakovića.

Ističu kako je Đuro Đaković razvijanjem vlastitog, po karakteristikama jedinstvenog kogeneracijskog sustava, ozbiljno zakoračio u industriju obnovljivih izvora energije, a taj se sustav, nakon procesa testiranja i inicijalnih kontakata s investitorima, pokazao kao vrlo kvalitetno rješenje u visoko specijaliziranoj tržišnoj niši pa je interes HEP-a za njegovim tržišnim plasmanom logičan.

Strateška suradnja dvije kompanije očitovat će se u zajedničkoj promidžbi i unaprjeđenju izgradnje te korištenja kogeneracijskog sustava Đure Đakovića, navodi se u priopćenju.

HEP značajno ulaže u korištenje obnovljivih izvora energije i projekte povećanja energetske efikasnosti, a jedinstveni proizvod Đure Đakovića vidimo kao korisno rješenje za mnoga poduzeća i velike zgrade, kazao je prilikom potpisivanja ugovora o strateškoj suradnji predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević.

Nakon uspješno završenog razvoja kogeneracije, u fazi komercijalizacije interes za našim sustavom iskazali su investitori s raznih tržišta, a najdalje se otišlo u pregovorima s investitorima s talijanskog tržišta gdje postoji razvijena svijest o prednostima kogeneracijskih rješenja i velika potreba za ovom tehnologijom, istaknuo je predsjednik Uprave Đuro Đakovića Vladimir Kovačević.

Napominje kako će im strateška pomoć HEP-a biti od iznimne važnosti u plasiranju proizvoda na domaćem tržištu, ali i prilikom izvoza proizvoda za kojeg smatraju da predstavlja budućnost opskrbe energijom i budući smjer razvoja dijela poslovanja Đure Đakovića.

Kogeneracija je sustav istovremene proizvodnje električne i toplinske energije s ciljem smanjenja gubitka topline koja se kod odvojene proizvodnje nepovratno gubi.

Ukupna učinkovitost kogeneracije iznosi i više od 80 posto (od toga električne energije preko 20 posto).

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙