FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat traži isplatu svih prava radnicima Diokija

Autor: dduk
ZAGREB, 6. prosinca 2012. (Hina) - Sindikat naftnog gospodarstva (SING) zatražio je danas isplatu otpremnina i zaostalih plaća prema pravima iz kolektivnog ugovora radnicima Diokija koji moraju napustiti tvrtku.

SING izvještava da su pogoni etilena i polietilena, koji su bili najisplativiji pogoni Dioki grupe, odlukom uprave nakon više od godine dana bez proizvodnje i službeno zatvoreni, a prestaju s radom i radnici iz drugih organizacijskih cjelina tako da sveukupno više od tri stotine radnika napušta Dioki.

Radnicima koji odlaze u predstečajnoj nagodbi moraju se isplatiti sve njihove otpremnine i zaostale plaće prema pravima iz kolektivnog ugovora, upozorava sindikat, uz napomenu da Dioki ima veliku imovinu s kojom je moguće namiriti sva radnička potraživanja.

SING traži da uprava u prijedlogu predstečajne nagodbe pronađe sredstva za isplatu cijelog duga za plaće i otpremnine koji treba biti isplaćen radnicima nakon prodaje zemljišta namijenjenog za LNG terminal.

SING ne prihvaća upravin plan isplate svih radničkih potraživanja tek za nekoliko godina jer su radnici bez sredstava za život. Zato traži hitnu provedbu odluke o kupnji zemljišta za LNG terminal i što brže provođenje postupka predstečajne nagodbe.

Sindikat smatra da su za stanje u Diokiju krive bivše uprave i većinski vlasnik te Ina koja ne želi isporučivati sirovinu, a da je to tako jer su državi u Ini vezane ruke.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙