FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD i grad Šibenik potpisali ugovor o financiranju gradnje kolektora

Autor: jdev
ŠIBENIK , 18. prosinca 2012. (Hina) - Predstavnici Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i grada Šibenika potpisali su danas u Šibeniku ugovor o financiranju projekta gradnje kolektora u istočnom dijelu grada, za što je EBRD odobrio zajam u iznosu od 10 milijuna eura.

EBRD je odobrio zajam od 10 milijuna eura tvrtki Vodovod i odvodnja d.o.o., komunalnom poduzeću za vodoopskrbu i odvodnju koje djeluje na području grada Šibenika i u široj okolici.

Ciljanim ulaganjem sredstava EBRD-a u poboljšanje infrastrukture otpadnih voda, proširit će se postojeća kanalizacijska mreža na istočnom području grada, a samim time omogućiti daljnji razvoj poslovnih zona Ražine - TLM i Podi, istaknuto je prigodom potpisivanja.

Suvremenim postupcima za pročišćavanje, otpadne vode kontrolirano će se vraćati u okoliš, što je jedan od koraka na strateškom putu Šibenika da postane centar zelenih industrija Jadrana, naglasio je šibenski gradonačelnik Ante Županović.

EBRD će ciljanim ulaganjem u poboljšanje infrastrukture otpadnih voda omogućiti komunalnom poduzeću proširenje postojeće kanalizacijske mreže i vođenje vodoopskrbnog sustava u skladu s EU i nacionalnim standardima.

Ulaganjem EBRD-a u nadogradnju kanalizacijske mreže doprinijet će se i boljoj kvaliteti života Šibenčana, ali će i pomoći gradu u realizaciji turističkih potencijala, kazala je direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Mađarsku Zsuzsanna Hargitai.

Povrat kreditnih sredstava osiguravaju Hrvatske vode Zagreb u iznosu od 90 posto, te Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, koji je za grad nositelj posla, u iznosu od 10 poto i to iz naknade za razvoj odvodnje.

EBRD je dosad podržao nadogradnju vodoopskrbne infrastrukture u Zagrebu, Karlovcu i Sisku.

(Hina) xjdev/xgple ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙