FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Načelnik Glavnog stožera OS RH u posjetu hrvatskom kontingentu u Afganistanu

Autor: dduk
ZAGREB, 16. prosinca 2012. (Hina) - Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (OS RH) general pukovnik Drago Lovrić sa suradnicima, od 15. do 18. prosinca boravi u radnom posjetu Islamskoj republici Afganistan te 20. hrvatskom kontingentu u misiji ISAF, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Prvog dana posjeta Lovrić se sastao sa zamjenikom zapovjednika ISAF-a, britanskim general pukovnikom Nickom Patrickom Carterom, a razgovaralo se o situaciji u Afganistanu, tranziciji te trenutnim sposobnostima afganistanskih snaga sigurnosti i njihovoj budućnosti. Bilo je riječi i o smanjenju broja hrvatskih pripadnika u operaciji ISAF u budućnosti. General Carter zaključio je da je hrvatski doprinos vidljiv i kvalitetan te da Hrvatska ima važnu ulogu u tranziciji i potpori miru i stabilnosti u Afganistanu.

General pukovnik Lovrić susreo se i s pripadnicima hrvatskoga kontingenta koji su raspoređeni na dužnosti u Zapovjedništvu misije ISAF.

Nakon sastanka sa generalom Carterom, Lovrić je obišao pripadnike vojno-policijskog savjetničkog tima koji su smješteni u kampu Julien.

Načelnik Glavnog stožera sa suradnicima obišao je i hrvatski kamp Cobra u kampu Warehouse, gdje se nalazi zapovjedništvo 20. hrvatskog kontingenta, kaže se u priopćenju.

(Hina) xduk yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙