FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija darivanja krvi pripadnika HRM-a za teško oboljelu djecu

Autor: vlar
SPLIT, 14. prosinca 2012. (Hina) - Šezdeset doza krvi prikupljeno je danas u akciji dragovoljnog darivanja krvi pripadnika Hrvatske ratne mornarice (HRM) za djecu oboljelu i liječenu od malignih bolesti.

Akcija, kojoj su se odazvali pripadnici Hrvatske ratne mornarice i kadeti Hrvatskog vojnog učilišta odsjeka HRM-a, provedena je u Ambulanti Pomorske baze Lora, u organizaciji udruge SANUS, Gradskog Crvenog križa i transfuzijske službe KBC Split, priopćeno je danas iz MORH-a.

Udruga SANUS skrbi o 130 obitelji djece oboljele i liječene od malignih bolesti, prvenstveno u obliku akcija darivanja krvi, a posljednje dvije godine i prikupljanjem sredstava za uvjete njihova liječenja, rehabilitacije i života uopće.

Udruga organizira redovito prikupljanje krvi, organizira stacionare za roditelje u Splitu i Zagrebu, provodi rehabilitaciju djece kroz kreativne radionice i medicinski nadzor, organizira savjetovalište za roditelje i stručne skupove, uređenje odjele dječje hematologije-onkologije, te pokreće humanitarne akcije.

(Hina) xpp/xvl ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙