FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 16. prosinca 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas.

ZAGREB - Mokrih i skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje, a moguća je i poledica u Gorskom kotaru i Lici, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla, mjestimice gusta, smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Osobito dionicama autocesta: A1 Zagreb-Karlovac, tunel Mala Kapela-Otočac i Gospić-Sveti Rok, A4 Zagreb-Goričan u punom profili, te A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobića. Zbog poplave zatvorena su ceste: Lukovdol-Blaževci/Goršeti kod Vrbovskog, D 42 u Ogulinu kod Kule, (obilazak: Nova cesta- ulica Sveti Petar), Smiljan-Novoselo, Bakovac-Gornji Kosinj, Gornja Ploča-Lovinac, Gospić-Donja Kaniža, Brezik-Medak i Pazarište-Velika Plana. Zbog poledice, na snazi su zimski uvjeti, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na cestama: D42 u mjestu Poljanak, D1 Grabovac-Knin, D 25 Korenica-Gospić-Karlobag, D 52 Špilnik-Korenica i D 522 Udbina-čvor Gornja Ploča (A1). U prekidu su katamaranske linije na riječkom području, te katamarani iz Splita za otoke Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis.

ZAGREB - Umjereno do znatno oblačno, u kopnenim predjelima i maglovito uz mogućnost rosulje. U Dalmaciji će ponegdje biti kiše ili pokojeg pljuska i grmljavine, osobito poslijepodne, kad se malo kiše očekuje i na sjevernom Jadranu i na istoku zemlje. Vjetar uglavnom slab, u južnoj Dalmaciji do umjereno jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 4 do 9, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙