FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena "Zagrebačka kuća solidarnosti na djelu"

Autor: mbuj
ZAGREB, 15. prosinca 2012. (Hina) - "Zagrebačku kuću solidarnosti na djelu", kućicu ispred koje će stajati kutija u koju će građani moći ubaciti kunu solidarnosti za one koji su u potrebi, danas je na Trgu bana Josipa Jelačića otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U njoj će se također moći okrijepiti kobasicama i toplim napitcima po simboličnim cijenama, a sav prihod bit će dodijeljen Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka dojke "Sve za nju" i savjetodavnoj liniji za djecu "Hrabri telefon".

Riječ je o humanitarnoj akciji koja će trajati do Božića, a koju je pokrenuo gradonačelnik Milan Bandić s ciljem senzibiliziranja javnosti i pomoći onima koji su u nevolji.

Gradonačelnik Bandić je rekao da se takva akcija provodi prvi put u Zagreba i izrazio uvjerenje da će "odaziv građana biti fenomenalan" i prikupljena sredstva doći do onih kojima je pomoć najpotrebitija. "Neće biti Zagrepčana koji će moći odoljeti toj plemenitoj ideji solidarnosti na djelu", istaknuo je i pozvao sugrađane da se odazovu toj humanitarnoj akciji. Dodao je da je ideju za pokretanje te akcije u Zagrebu dobio za posjeta u Berlinu.

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙