FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdravi jelovnik u školskoj kuhinji i u Vukovaru

Autor: zdra
VUKOVAR, 29. studenog 2012. (Hina) - Koncept zdravih jelovnika školskih kuhinja, kojemu je svrha poboljšati prehrambene navike učenika, a razvili su ga stručnjaci iz koprivničke "Podravke", prva će u Slavoniji i Baranji primijeniti vukovarska Osnovna škola Siniše Glavaševića u kojoj su danas i predstavljeni zdravi jelovnici "Podravke".

Unaprjeđenje školskih jelovnika u 'zdrave' odličan je način da se već u ranijoj životnoj dobi poboljšaju prehrambene navike, rekla je voditeljica projekta i direktorica Službe senzorike i nutricionizma u "Podravki" Davorka Gajari i dodala kako imaju pozitivne povratne informacije od škola koje su već primijenile taj koncept te da im je drago što će i Vukovar biti među gradovima koji će u školi pripremati zdrava jela za školarce.

Zadovoljstvo uvođenjem nove prehrane izrazila je ravnateljica škole Marija Budimir.

Nakon predstavljanja zdravih jelovnika, u školskoj sportskoj dvorani održan je i "Lino višebojac", tradicionalna "Podravkina" sportska priredba u koju su dosad bile ukuljučene 153 osnovne škole u Hrvatskoj, a u kojoj učenici kroz sportska natjecanja i druženje usvajaju sportske vrijednosti.

Član srebrnoga veslačkog četverca s Olimpijskih igara u Londonu Damir Martin, članica Ženskog odbojkaškog kluba iz Vukovara Matea Rajković i nogometaš vinkovačke Cibalije Mladen Bartolović poručili su učenicima da zdrava prehrana nije važna samo za postizanje odličnih sportskih rezultata, nego i zbog stvaranja zdravih prehrambenih navika kojima dugoročno možemo utjecati na zdrav život.

(Hina) xzdra ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙