FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVU "Petar Zrinski" predstavio nove vojne udžbenike

Autor: aspa
ZAGREB, 13. prosinca 2012. (Hina) - Hrvatsko vojno učilište (HVU) "Petar Zrinski" predstavilo je danas u sklopu 21. obljetnice tri stručne knjige te monografiju o tom učilištu od Domovinskog rata do NATO-saveza.

Riječ je o vojnim udžbenicima za potrebe izobrazbe vojnih učilišta koje su pisali vojni i civilni stručnjaci "Vojna topografija I i II", "Balistika navođenih projektila" i "Kutovi i mjerne jedinice kutova u topništvu" te o monografiji "Hrvatsko vojno učilište 'Petar Zrinski' od Domovinskog rata do NATO-saveza".

Ravnatelj HVU-a "Petar Zrinski" general pukovnik Slavko Barić rekao je na predstavljanju kako se ta institucija želi "baviti stručnom, znanstvenom i izdavačkom djelatnosti" te da će se ubuduće još više baviti izdavačkom djelatnosti koja će promicati stručna znanja iz vojnih znanosti.

Istaknuo je da pred Oružane snage i sustav izobrazbe sada dolaze novi izazovi, posebice, kako je rekao, "u postafganistanskome razdoblju, kada smo većinom s partnerima bili fokusirani na mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu".

"Novi izazovi nam predstoje u obuci, izobrazbi i nakon 21 godine postojanja HVU-a trebamo sjesti i promisliti kuda treba krenuti transformacija obuke i izobrazbe kadrova kao članice NATO-a i EU-a", istaknuo je general pukovnik Slavko Barić.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙