FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 13. prosinca

Autor: ikut
ZAGREB, 13. prosinca 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 13. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - U Hrvatskom saboru održat će se 7. sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na dnevnom redu je Izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Ministarstva unutarnjih poslova, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Državnog ureda za reviziju (13,30 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Prijedlog strategije partnerstva Svjetske banke s Republikom Hrvatskom za razdoblje od 2014. do 2017. predstavit će voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku Hangjoo Hahm članovima saborskog Odbora za financije i državni proračun te Odbora za gospodarstvo. (13,00 sati, Hrvatski Sabor, Trg Sv. Marka 6-7).

ZAGREB - Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba priređuje tradicionalni Božićni prijem ratnih vojnih invalida i branitelja Grada Zagreba. Nazočit će mu predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko koji će se obratiti nazočnima. Predviđeni su i pozdravni govori predsjednika Zajednice udruga HVIDRA-e Grada Zagreba Mirka Ljubičića, pročelnika Ureda gradonačelnika Grada Zagreba Mire Lace, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Davora Bernardića i general pukovnika Mladena Markača. Dodijelit će se i godišnje nagrade i zahvalnice HVIDRA-e Zagreb (11 sati, palača Dverce, Katarinin trg 6).

ZAGREB - Centar za demokraciju i pravo "Miko Tripalo" organizira promociju knjige "Hrvatska u EU: Kako dalje?". Na promociji će biti nazočan i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, a najavljen je i dolazak prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić. (12 sati, aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - U sklopu svečanog obilježavanja 21. obljetnice Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Petar Zrinski" održati će se predstavljanje knjiga "Vojna topografija I i II", "Balistika navođenih projektila" i "Kutovi i mjerne jedinice kutova u topništvu" te promocija monografije "Hrvatsko vojno učilište 'Petar Zrinski' od Domovinskog rata do NATO saveza". Po završetku predstavljanja knjiga planiran je obilazak izložbe vojno-stručne literature koje je objavio HVU (13 sati, mala dvorana Časničkog doma, HVU "Petar Zrinski", Ilica 256 b. Novinari i snimatelji trebaju doći do 12,30 sati).

ZAGREB - Proslava 20. godišnjice rada Građanskog odbora za ljudska prava (GOLJP). O Odboru će, kako je najavio organizator, govoriti predsjednik Republike Ivo Josipović, književnik Predrag Matvejević, Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam Novi Sad, Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzle, predsjednik Republike od 2000. do 2010. Stjepan Mesić i predsjednik Goljp-a Zoran Pusić. Bit će prikazani i dokumentarni filmovi "Trg žrtava fašizma" i "Documenta Memoriae" (19 sati, dvorana muzeja Mimara, Roosveltov

trg 5).

ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja priređuje konferenciju za novinare u Državnoj geodetskoj upravi (DGU) u povodu potpisivanja sporazuma o suradnji na području razmjene podataka stalnih stanica Globalnoga navigacijskog satelitskog sustava (GNSS) između Državne geodetske uprave Republike Hrvatske i geodetskih uprava Federacije BiH i Republike Srpske. Potpisivanju će prisustvovati Željko Obradović iz Federacije Bosne i Hercegovine i Tihomir Gligorić iz Republike Srpske. Na konferenciji će uz ravnatelja DGU-a Danka Markovinovića govoriti i glavni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Stanko Kordić. Osim o toj temi, na konferenciji će biti riječi i o početku medijske kampanje informiranja javnosti o postupku legalizacije te o provedbi Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (11 sati, Državna geodetska uprava, Gruška 20).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije pdone: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙