FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokusni rad izmijenjene električne vuče na riječkoj pruzi

Autor: dduk
ZAGREB, 13. prosinca 2012. (Hina) - Pokusni rad izmijenjenog sustava vuče na dionicama pruga Moravice – Rijeka – Šapjane, Škrljevo – Bakar i Sušak Pećine – Rijeka Brajdica, počeo je danas i trebao bi trajati 90 dana, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Tijekom tog razdoblja uključit će se elektrovučne podstanice (EVP) Delnice, Plase i Sušak, kompletna kontaktna mreža te postrojenja signalno-sigurnosne i telekomunikacijske tehnike, a naknadno i EVP Vrata i Matulji. Projekt izmjene ekektrične vuče vrijedan je 637 milijuna kuna.

Riječ je o složenom zahvatu na pruzi teške zemljopisne konfiguracije i ukupne građevinske duljine 132,2 kilometra, čijim završetkom će HŽ Infrastruktura do kraja ove godine dobiti jedinstveni sustav električne vuče od 25 kilovolta i 50 Herza na cijelom području.

Prednosti tog sustava su brojne, a jedna od njih je da više neće biti potrebno mijenjati lokomotive u kolodvoru Moravice, što će ubrzati tijek prometa i povećati propusnu moć pruge. Smanjit će se u troškovi energije i održavanja, ubrzati identificiranje i otklanjanje kvarova te smanjiti broj zaposlenika, napominju u HŽ-u.

HŽ upozorava sve koji se kreću u blizini pruga na kojima je izmijenjena vuča, na opasnosti koje prijete prilikom približavanja konstrukcijama visokonaponskih postrojenja i penjanja na njih, te prilikom penjanja na vagone i približavanja vodičima kontaktne mreže na željezničko-cestovnim prijelazima.

Korisnici željezničkih usluga mole se za strpljenje jer će tijekom pokusnog rada željeznički promet povremeno biti prekidan, odnosno poremećen vožnjama testnih vlakova.

(Hina) xduk ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙