FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 5. prosinca

Autor: uand
ZAGREB, 5. prosinca 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 5. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka).

ZAGREB - Transparency International Hrvatska predstavlja rezultate Indeksa percepcije korupcije za 2012. godinu. Indeks percepcije korupcije objavljuje se od 1995. godine i posato je, kako ističe Amnesty International, moćno sredstvo podizanja svijesti o problemu korupcije na globalnoj razini koje potiče vlasti na poboljšanje i borbu protiv korupcije u javnim institucijama. Hrvatska je prošle godine na IPK ocijenjena istom ocjenom 4.0 kao i Slovačka i Crna Gora (10 sati, prostorije Zelene akcije, Frankopanska 1).

ZAGREB - Hrvatska književna enciklopedija, koja na sveobuhvatan način predstavlja činjenice vezane uz hrvatsku književnost i znanost o književnosti, bit će predstavljena u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža. Enciklopedija obuhvaća biografije pisaca iz svih razdoblja hrvatske književnosti te interpretacije najvažnijih djela hrvatske književnosti. O Hrvatskoj književnoj enciklopediji govorit će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, akademici Tonko Maroević i Zoran Kravar, akademkinja Dunja Fališevac i glavni urednik Velimir Visković (12 sati, Leksikografski zavod, Frankopanska 26).

ZAGREB - Čelnici Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Središnjeg registra osiguranika održat će konferenciju za novinare na temu Hrvatska u EU: Sloboda kretanja radnika i sustav socijalne sigurnosti. Konferencija se održava u sklopu IPA 2009 twinning projekta "Jačanje administrativnih kapaciteta nadležnih tijela i provedbenih ustanova na području koordinacije sustava socijalne sigurnosti", vrijednog milijun eura (10,00 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

KARLOVAC - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će objedinjeni hitni bolnički prijem u Općoj bolnici Karlovac (11,30 sati, Andrije Štampara 3). Odjel je opremljen najmodernijom medicinskom opremom, čija je nabava, s uređenjem prostora, stajala 4,3 milijuna kuna. Sredstva za uređenje i opremu osigurana su u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu kojeg provodi Ministarstvo zdravlja uz pomoć zajma Svjetske banke. Objedinjeni hitni bolnički prijem zamišljen je kao jedinstveno ulazno mjesto gdje će se zaprimati, pregledavati, dijagnosticirati i liječiti pacijente u hitnim stanjima. Nakon otvaranja odjela, ministar Ostojić i ravnatelj OB Karlovac Nedeljko Strikić dat će izjave za medije (u 12,30 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙