FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 12. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 11. prosinca 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. prosinca.

ZAGREB - Pregovarački odbor Vlade Republike Hrvatske i sindikata javnih službi potpisat će Temeljni kolektivni ugovor (TKU) i Dodatak I TKU za službenike i namještenike u javnim službama. Vlada i sedam sindikata javnih službi parafirali su početkom prošlog tjedna novi četverogodišnji Temeljni kolektivni ugovor, dok ga četiri sindikata učlanjenih u Maticu hrvatskih sindikata nisu parafirala. Kako je tada rečeno, novim TKU-om zaposleni u javnom sektoru odriču se božićnice za 2012. i 2013. i regresa za 2013. godinu. Jubilarne nagrade ugovorene su za sve zaposlene koji na to imaju pravo, uz osnovicu od 500 kuna, a izmijenjene su i odredbe o plaćanju prijevoza (12,00 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Poslovodstvo Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) na konferenciji za novinare predstavit će kreditni program i ostvarenje HBOR-a u 2012. kao i planove za 2013. godinu (10,30 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK) na konferenciji za novinare predstavit će rezultate ovogodišnje akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke", a predstavit će i rezultate istraživanja o odnosu i povjerenju građana prema domaćim proizvodima (11,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Zagrebačka burza dodijelit će nagrade u nekoliko kategorija - dionicama s najvećim prometom, s najvećim porastom cijene, s najvećim porastom prometa, nagradu za izuzetan doprinos tržištu kapitala te dionici godine prema izboru javnosti (12,00 sati, Hypo centar, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare iznijet će svoje viđenje što za zaposlenike u javnim službama znači potpisivanje Temeljnog kolektivnog ugovora (10,00 sati, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Na ispitnom ročištu za TŽV Gredelj u stečaju ispitat će se prijavljene tražbine vjerovnika, a potom će se na izvještajnom ročištu na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka. Iz Gredelja najavljuju da će stečajni upravitelj te tvrtke Pero Hrkać na ročištu vjerovnika predložiti nastavak proizvodnje i ispitivanje svih mogućnosti za nastavak djelovanja u stečaju te nastavak rada kroz predložen stečajni plan, koji bi trebao biti novi početak za Gredelj. U Gredelju je trenutno zaposleno tisuću radnika. Vrijednost imovine i potraživanja procijenjena je na 856 milijuna kuna, dok su ukupne priznate prijavljene tražbine vjerovnika približno 900 milijuna kuna (10,00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15).

RIJEKA - Projekti Lučke uprave Rijeka, Luke Rijeke d.d. i Grada Rijeke za podizanje kvalitete života građana bit će predstavljeni na konferenciji za novinare. Projekti obuhvaćaju uređenje područja kojima upravlja Lučka uprava Rijeka, tj područja koja su već otvorena ili će biti otvorena za građane, u svrhu kvalitetnijeg suživota luke i grada. (Lučka uprava Rijeka, Riva 1, u 12 sati).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙